در سال 769 هجری واقعه ای دردناک بر مردم دامغان رخ داد و به دستور تیمور لنگ بسیاری از ساکنان این منطقه قتل عام شدند. این مردم همچنین قبل از آن نیز مورد تجاوز چنگیز خان مغول قرار گرفته بودند. این شهر اما باز هم رو پای خود ایستاد و مدنیتش را بازپس گرفت. دامغان مردمی مهمان نواز و با فرهنگ دارد و همچنین محلی است که آثار باستانی و گردشگری بسیاری را می توان در ان پیدا کرد.
برج پیر علمدار
مسجد تاریخانه دامغان
کهن ترین بنای اسلامی که تا کنون شالوده ساسانی خود را حفظ کرده و ظاهرأ از خرابی ها و صدمات ناشی از زلزله قرن سوم و چهارم هجری قمری گریخته است. یکی از بخش های جالب این مسجد تاق هایی است که بدون مجاورت با دیوار روی ستون های ساخته شده است و معماری ساسانی را به خوبی یادآوری می کند. بسیاری بر این باور هستند که این مسجد ابتدا معبدی بوده و پس از ورود اسلام به مسجد تبدیل شده است.
مقبره شاهرخ میرزا
چشمه علی و عمارت
این چشمه در 35 کیلومتری شمال دامغان قرار دارد و از قدیم الایام یکی از نقاط پر جاذبه بوده است. این محل با صفا در قدیم گردشگاه فرمانروایان و سلاطین بود. به طوری که پادشاهان اولیه قاجار علاوه بر توجه به شهر دامغان چشمه علی را نیز مورد توجه قرار دادند. همین جهت آغا محمد خان و فتحعلی شاه قاجار در محل چشمه، ساختمان هایی زیبا بنا کردند.
مدرسه موسویه
برج طغرل
گنبد چهل دختران
گنبدی است در جهت شمالی امامزاده جعفر(ع) به ارتفاع شانزده متر که در نهايت دقت و هنر ساخته شده است و بسيار زيباست. آجرهای ظريف چنان روی هم کار گذاشته شده که گويي بين آجرها گچ و باصطلاح ملاطی نيست و چنان گرد و مخروطی بالا رفته است که گويي قالب ريخته اند. به نظر می رسد در حدود 446 هجری قمری (979 سال پيش) ساخته شده است.
سوغاتی های دامغان:
انواع صنایع دستی و سوغاتی هایی که می توانید از دامغان به عنوان یادگاری به همراه خود بیاورید: قالی، گلیم، کارهای دستی، انواع قلمکاری، انواع سفال، سرامیک و انواع دستبافته هایی که می توانید از فروشگاه های سطح شهر تهیه کنید.